top of page

נוירופסיכולוגיה הנו תחום התמחות מקצועי, המתמקד בקשר שבין ביטויים התנהגותיים, קוגניטיביים, ורגשיים ובין תפקודי המוח. מבוגרים וילדים, לרוב, מופנים לאבחון נוירופסיכולוגי, לאחר שעברו שינויים תפקודיים שמקורם נוירולוגיים. שינויים אלו יכולים להיות כתוצאה מטראומה בלידה, תאונה, גידול, אירוע מוחי או כל מחלה נוירולוגית אחרת (כמו:טרשת נפוצה). 

 


מטרתו של האבחון הנוירופסיכולוגי להעריך את היכולות והקשיים בתחום הקוגניטיבי, וכן להעריך את המצב הרגשי של האדם, שלאחר אירוע הפגיעה. הערכה זו נעשית, באמצעות בחינת התפקוד האינטלקטואלי של האדם, בדיקת יכולות קשב, תפיסה חזותית ומרחבית, יכולות גרפו-מוטוריות, תפקודי שפה, זיכרון ובדיקת תפקודים ניהוליים כדוגמת: יכולת ארגון, תכנון, בקרה וגמישות חשיבתית. בנוסף, קיימת בדיקה של מיומנויות לימודיות כגון: קריאה וכתיבה. כמו כן, בשל ההתייחסות למצב הרגשי, האבחון יכול לתמוך ביצירת אבחנה מבדלת בין קשיים תפקודיים הנובעים ממקור רגשי (דיכאון, חרדה וכו') לבין אלה הקשורים במצב אורגני בעקבות הפגיעה או הליקוי.

תהליך האבחון כולל מפגשים שבועיים בני כשלוש שעות כל אחד. לאחר מכן מתבצע תהליך עיבוד הנתונים וכתיבת האבחון, בסופו מתקיימת פגישת משוב בה מועברים ממצאי האבחון וכן המלצות.

bottom of page